Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Gazdík má výsledek za čestnou prohru

Petr Gazdík
Petr Gazdík
Foto: Jana Maxová, EuroZprávy.cz

Praha - Předseda Starostů a nezávislých Petr Gazdík poděkoval všem, kdo v prezidentských volbách hlasovali pro změnu v čele země. Uvedl to na svém twitterovém účtu.

Výsledek druhého kola označil za čestnou a důstojnou prohru. Hnutí STAN, které dlouhodobě podporovalo Jiřího Drahoše, protikandidáta vítěze voleb Miloše Zemana.

"Výsledek demokratických voleb zcela respektujeme. Díky všem, kteří šli k volbám, a především těm, kteří hlasovali pro změnu v čele země. Je to čestná a důstojná prohra," uvedl Gazdík na sociální síti.

Gazdík v pátek při odevzdání svého hlasu ve volbách uvedl, že by prezident neměl rozdělovat společnost. "Je potřeba, aby prezident byl tím, kdo uklidňuje. Jak politickou scénu, tak situaci v zemi. Potřebujeme prezidenta, který nás pevně vede na Západ, nikoliv je příznivcem Ruska a Číny," uvedl v pátek.

Témata:  Petr Gazdík volby 2018

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 14:22

Španělský premiér Pedro Sánchez zvažuje rezignaci

Španělský premiér Pedro Sánchez ve středu uvedl, že zvažuje možné odstoupení v reakci na oznámení soudu, který zahájil vyšetřování premiérové ​​manželky na základě podezření z korupce. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy