Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Soud poslal dva obviněné z vraždy mladíka do vazby

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Louny - Okresní soud v Lounech dnes poslal do vazby oba obviněné z vraždy mladíka, jehož tělo bylo nalezeno u Bitozevsi.

Hrozí jim až výjimečný trest, řekl ČTK dozorující státní zástupce Vladimír Jan. Motiv ani způsob brutální vraždy nechce policie zatím komentovat.

Tělo devatenáctiletého mladíka z Žatce bylo nalezeno ve čtvrtek kolem poledne. V lesíku v katastru obce Bitozeves ale leželo podle policejních zdrojů pravděpodobně déle. Podezřelé kriminalisté vypátrali během několika desítek hodin. Oba jsou vrstevníky zavražděného.

Soud je dnes poslal do vazby. "U obviněných jsem shledal důvody vazby útěkové, koluzní i předstižné. Soud ovšem nevyhověl mému návrhu, co se týče předstižné. Nedospěl k názoru, že je zde nebezpečí, že by mohli obvinění pokračovat v páchání trestné činnosti," uvedl Jan s tím, že obvinění nepodali stížnost a rozhodnutí soudu je tak pravomocné.

Témata:  soudy vražda

Aktuálně se děje

8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy