Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babiš se omluvil Emmě Smetana za slovní útok na její rodinu

Miloš zeman v Poslanecké sněmovně
Miloš zeman v Poslanecké sněmovně
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) se dnes na twitteru omluvil redaktorce internetové televize DVTV Emmě Smetana za slovní útok na její rodinu. V sobotu ho dopálil dotaz na jeho podporu prezidentovi Miloši Zemanovi.

Matka novinářky spolupracovala v listopadu 1989 jako reprezentantka organizace Studentského tiskového a informačního střediska na FF UK s městským výborem Socialistického svazu mládeže (SSM) v Praze na přípravě demonstrace na Albertově. 21. listopadu byla jmenována do Koordinačního stávkového výboru studentů vysokých škol a vystupovala jako jeho mluvčí. Od roku 1990 pracovala na ministerstvu zahraničí a působila jako kulturní atašé na českém velvyslanectví v Paříži.

Babiš, který v letošních prezidentských volbách podpořil Zemana, se v sobotu odmítl vyjádřit k dotazu novinářky ohledně jeho kritiky Miloše Zemana v roce 2013. "Ale já se můžu vyjádřit paní redaktorko k tomu, jak vy přistupujete k mojí osobě. I vaše rodina. Paní Pajerová (matka Emmy Smetana Monika MacDonagh Pajerová), která se stala ze svazačky cestou na Albertov revolucionářkou," odvětil Babiš redaktorce.

Dnes na twitteru napsal, že "ujel". "Do rodiny se v žádné situaci nekope. Sám to nemám rád," dodal.

Témata:  Andrej Babiš Emma Smetana

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 20:49

Bělorusko tvrdí, že úspěšně zabránilo pokusu o dronové útoky z Litvy

Šéf Běloruského výboru pro státní bezpečnost (KGB) Ivan Tertel tvrdí, že jeho země úspěšně zabránila pokusu o dronové útoky z Litvy směřující na hlavní město Minsk a jeho okolí.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy