Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jediný snímek Drahoše vyvolal pořádný rozruch. To by Zeman neudělal, ten dovede jen (z)řídit stát, tvrdí Stehlíková

Volební štáb Jiřího Drahoše
Volební štáb Jiřího Drahoše
Foto: Jan Nebřenský / INCORP images

Praha - Hodně bouřlivou odezvu vyvolala na sociálních sítích fotka neúspěšného prezidentského kandidáta Jiřího Drahoše, jak cestuje metrem. Lékařka, politička a bývalá ministryně pro lidská práva a národnostní menšiny Džamila Stehlíková k ní napsala, že si nedokáže představit, že by takto cestoval i Miloš Zeman. A reakce na sebe nenechaly dlouho čekat.

„Včera v metru. Zemana v metru si představit nedovedu,“ napsala k fotce Jiřího Drahoše stojícího v metru Stehlíková. Snímek a její slova vyvolaly velmi vášnivou debatu. Někteří diskutující poukazovali na to, že vzhledem ke zdravotnímu stavu Zemana by to asi ani nebylo možné. „No, nedovede být prostým občanem, nedojede ani metrem, ale stát (z)řídit jistě dovede,“ obratem zareagovala exministryně.

Další se ale Zemana zastávali. „Kolik jste toho najezdila metrem jako ministryně?“ zapojil se do debaty někdejší senátor ČSSD Zdeněk Škromach. „Pan Drahoš je občan české republiky tak proč by nemohl jezdit metrem? Pan Zeman je prezident české republiky . Už to chápete? Prezidenti nejezdí metrem, takové jsou zvyky na celém světě,“ uvedl další z uživatelů.

Stehlíková ale trvala na tom, že si Zemana v metru představit nedokáže. „Vy ano? A neřeším proč, prostě si to nedovedu. I v době, kde prezident nebyl. Nemohu za to. Havel nejen že jezdil v metru, ale také seděl v kriminále. To zdraví zničil tam, kdežto Zeman - alkoholem. Malý rozdíl,“ rýpla si lékařka.

Na otázky, proč by vůbec měl Zeman jezdit metrem, Stehlíková odpovídala jasně: „Je prezidentem dolních deseti milionů přece.“ „Nemluvím o volbách, ale o svých představách, nedovedu si to představit, aby prezident dolních deseti milionů sestoupil z milionům z Hradu, protože on není ani horních deset tisíc, on je ten JEDEN a už je ve velkých dějinách, ale Drahoš je v metru. Co je na tom nejasného?“ nechápavě se diskutujících ptala Stehlíková.

Témata:  Džamila Stehlíková Miloš Zeman Zdeněk Škromach Jiří Drahoš

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy