Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pokus o zabití Zemana? Takhle hloupý nemůže nikdo být, pustil se do Okamury ústavní právník

Zemanovo vítězství ve volbě prezidenta 2018
Zemanovo vítězství ve volbě prezidenta 2018
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) Tomio Okamura svými výroky o koncentračním táboře v Letech u Písku postaral o pořádný rozruch, Podle něj měl v době, kdy se jej na to novináři ptali, horečku a bral léky, takže ani netušil, na co se jej ptají. Jak ale poukazuje právník, jen o chvíli předtím stál na pódiu s

Okamura nejprve označil DVTV za médium tuneláře Bakaly. Na tiskové konferenci vysvětloval, že novinářům DVTV při rozhovoru, který byl pořízen 27. ledna, řekl, že se k tématu tábora Letech nechce vyjadřovat a že má horečku 39 stupňů. „Nás to téma ani nezajímá, to není naše téma,“ vysvětloval celou kauzu Okamura na tiskové konferenci.

„Měl jsem horečku, viděla to celá republika. Ona na mě začala útočit nějakými dotazy. Já jsem ani pořádně nevěděl, na co se ptá, protože mi bylo tak špatně, tak jsem se potil a byl jsem tak nadopovaný práškama, což viděla celá republika, že jsem nevěděl, na co přesně se ptá,“ hájil se s tím, že právě proto rozhovor nakonec sám utnul a odešel.

Politiky jeho slova o Letech pobouřila, lidovci dokonce navrhli odvolat Okamuru z vedení Poslanecké sněmovny. „Myslím, že návrh na odvolání z funkce místopředsedy Sněmovny je ještě docela fešácký trest za pokus o zabití prezidenta,“ rýpnul si na sociálních sítích ústavní právník Jan Kudrna.

Řadu lidí svým prohlášením pořádně zmátl, později proto doplnil vysvětlení. „Jak jinak než jako pokus o zabití hodnotit návštěvu poměrně starého člověka, když máte chřipku a 39° horečky? Na chřipku u nás umírá každý rok 1500 - 2000 lidí, mám ten pocit. Takhle hloupý nemůže nikdo být. Tedy za tím vidím zlý úmysl. A na to by nám T. Okamura měl odpovědět. Jestli myslí a na co. Když má údajně tak rád prezidenta,“ uvedl s odkazem na informaci, že Okamura horečku měl už v při vyhlášení výsledků prezidentských voleb.. I přesto ale při té příležitosti stál na pódiu se Zemanem a dalšími jeho podporovateli.

Pak právník poslal vzkaz novinářům. „Než na to, jestli Lety měly jako "rekreační zařízení" dvě anebo jen jednu hvězdičku, se T. Okamury zeptejte, proč leze k prezidentovi s plně rozvinutou chřipkou, když ho má údajně tak rád. Jestli ho nechtěl zabít anebo jestli přemýšlí,“ navrhl Kudrna. „ A tohle by byla mnohem zajímavější a podstatnější diskuze, než ty jeho pseudohistorické bláboly,“ dodal.

Témata:  Tomio Okamura koncentrační tábor Lety Miloš Zeman

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy