Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Taxikáři po víkendu chystají v Praze další protest

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Řidiči taxi po dnešku plánují i další protesty proti službám typu Uber. Během odpoledne zhruba od 14:30 do 17:30 jezdili tam a zpět po magistrále mezi Holešovicemi a Muzeem, v pondělí se chtějí opět sejít.

Řidiči taxi uzavřeli na pražském Strahově druhý den protestů proti službám typu Uber, odpoledne jezdili tam a zpět po magistrále mezi Holešovicemi a Muzeem. Znovu se chtějí sejít v pondělí ve 14:00.

Podle čísel organizátorů se protestu zúčastnila dnes zhruba tisícovka vozů, magistrát počet odhaduje na polovinu. O den dříve podle organizátorů dorazilo na 2000 vozidel, podle údajů magistrátu jich bylo kolem 1400.

Kvůli nespokojenosti s tím, že protesty během tohoto týdne zásadněji pražskou dopravu nenarušily, chtějí po víkendu protestovat razantněji, uvedla místopředsedkyně Asociace koncesionářů v taxislužbě Karolína Venclová.

Taxikáři namítají, že alternativní přepravní služby představují nekalou konkurenci a stěžují si, že proti nim stát nic nepodniká. Podle ministerstva dopravy se připravuje novela zákona, která podmínky pro taxi a služby typu Uber srovná. Hotová má být v horizontu týdnů.

Po dnešním druhém dni protestů na Strahově Venclová vyjádřila nespokojenost s tím, že se nepodařilo výrazně narušit pražskou dopravu. Podle policejního mluvčího Jana Daňka dnes dopravní situace v metropoli byla stejná jako každý jiný pátek, byť bez protestu by byla plynulejší.

Premiérovi Andreji Babišovi (ANO), jehož přítomnost protestující taxikáři ve čtvrtek před začátkem protestu vyžadovali a kterého chtějí v pondělí pozvat k jednání, prozatím Venclová nevolala. V pondělí se podle ní protestující sejdou ve 14:00 a následně zahájí tvrdší protest. Pravděpodobně by tak nemuseli spoléhat pouze na pomalou jízdu, ale přistoupit například k blokádě.

Témata:  Praha taxi

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy