Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Za znásilnění šiškou salámu dostal muž deset let vězení s dozorem

Ilustrační fotgrafie
Ilustrační fotgrafie
Foto: Pixmac

České Budějovice - Deset let ve věznici s dozorem stráví muž, který znásilňoval svou družku šiškou salámu. Soud se snažil přesvědčit, že to bylo dobrovolné a že se to ženě líbilo. Jeho vlastní "erotické" video v telefonu ho ale usvědčilo. O případu informuje MF Dnes.

Odsouzený násilník Milan Duna je zkušený recidivista. Ve svých 52 letech má za sebou už dvacet let ve vězení za krádeže a násilí. Tresty ho nijak nezměnily - a pokud ano, patrně k horšímu. Jeden z nich mu v roce 2011 uložil soud za to, že nutil k sexu svého syna a jeho družku a natáčel si je na mobilní telefon.

Za něco podobného stanul Milan Duna před Krajským soudem v Českých Budějovicích i dnes. Podle obžaloby zneužíval, znásilňoval a týral svou třicetiletou družku. Už loni ho za to soud poslal na sedm let za mříže, ale proti rozsudku se odvolaly obě strany. Dnes vynesl soud tvrdší verdikt: 10 let ve vězení s dozorem.

Soud dnes musel shlédnout i desetiminutové video, které mobilním telefonem natočil sám Duna. Je na něm jeho družka zachycená při ukájení šiškou salámu. Muž totiž tvrdil, že žena takto masturbovala sama a ráda. "Podle výrazu obličeje ženy se jednalo o utrpení," citoval iDnes soudce Romana Bártu.

Soudu se podařilo prokázat, že muž svou družku znásilňoval několika způsoby a poměrně často. Navíc ji i bil a zamykal v bytě. Duna se hájil tím, že žena je prostitutka a navíc bere drogy, takže ji musel omezovat.

Veškerá svědectví o násilí odmítl jako smyšlenky své družky. " Žádné zranění ode mě neměla a sex byl dobrovolný. Říkala, že se jí to se mnou líbí. Když mi násilí prokážete a trest bude vyšší, nedá se nic dělat," řekl Duna.

Jenže proti němu nesvědčila jen jeho oběť, ale také její kamarádka. Usvědčila ho i zranění ženy a pomohly rovněž posudky znalců, podle kterých trpí znásilňovaná žena posttraumatickým syndromem.

Když soud dospěl k závěru, že žena na "erotickém" videu trpí, přišel Duna s pozoruhodným nápadem. Chtěl soudu předvést další fotky z mobilu, na kterých podle něj žena prožívá slast. "Mobil mi ale zabavili policisté," povzdychl si.

Témata:  znásilnění soudy

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 16:34

Francouzská policie zadržela 16letého přivržence IS, který chtěl útočit během olympiády

Francouzské orgány činné v trestním řízení zadržely a začaly vyslýchat 16letého chlapce, který avizoval, že chce spáchat útok během letní olympiády v Paříži. Policie u něj našla slib věrnosti teroristické síti Islámský stát (IS). Případ převzala prokuratura, která se zabývá teroristickými činy, informovala ve středu francouzská zpravodajská televize BFM.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy