Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Meteorologové varují před ledovkou. Výstraha se týká oblastí do 600 metrů nad mořem

Zima, ilustrační fotografie
Zima, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Na Moravě, ve Slezsku a na Českomoravské vrchovině se bude od dnešního večera do sobotního rána místy tvořit náledí a zmrazky.

Výstraha s nízkým stupněm nebezpečí platí od dnešních 18:00 do sobotních 08:00 pro Vysočinu, kraje Jihomoravský, Zlínský, Olomoucký, Moravskoslezský a část Pardubického kraje. Týká se oblastí do 600 metrů nad mořem

Předpověď na sobotu (00-24):V noci polojasno až skoro jasno, na východě místy, jinde ojediněle zataženo nízkou oblačností, ojediněle slabé sněžení a mrznoucí mlhy. Přes den oblačno až polojasno, ojediněle zataženo nízkou oblačností a zpočátku ojediněle mrznoucí mlhy. Během dne od jihozápadu až zataženo, později odpoledne a večer postupně sněžení, na jihu v polohách pod 400 m přechodně déšť se sněhem, informuje chmi.cz.

Na severu Čech sněžení místy. Nejnižší noční teploty -2 až -6 °C, ojediněle až -9 °C, ve východní polovině místy, jinde ojediněle náledí a zmrazky. Nejvyšší denní teploty 0 až 4 °C, v 1000 m na horách kolem -2 °C. Slabý, postupně mírný jihovýchodní až východní vítr 2 až 5 m/s se bude večer měnit na severovýchodní až severní.

Předpověď na neděli (00-24):Většinou oblačno, ojediněle sněhové přeháňky. Zpočátku na většině území sněžení, které bude během dopoledne od severozápadu ustávat. Nejnižší noční teploty -1 až -5 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až +4 °C. Slabý severní až severovýchodní vítr 1 až 4 m/s se později večer bude měnit na jihovýchodní.

Předpověď na pondělí (00-24):Oblačno až zataženo, zpočátku místy polojasno. Ojediněle sněžení. Nejnižší noční teploty -3 až -7 °C, při déletrvající zmenšené oblačnosti a sněhové pokrývce kolem -10 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C. Slabý jihovýchodní vítr 1 až 4 m/s.

Témata:  počasí náledí zima

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 19:13

Tesla propustí více než 10 % zaměstnanců. Prý kvůli růstu, experti ale varují před čínskou konkurencí

Tesla hodlá celosvětově propustit více než 10 % svých zaměstnanců, uvádí agentura Reuters s odkazem na interní dokumenty společnosti.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Zbyněk Stanjura /ODS/

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.