Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

S úspěchem Ester Ledecké nepočítala ani ČT, její zlatou jízdu vysílala ze záznamu

Česká televize
Česká televize
Foto: Česká televize

Praha - S famózním úspěchcem Ester Ledecké na olympijských hrách v Pchjongčchangu nepočítala ani Česká televize (ČT). Její jízdu v superobřím slalomu vysílala až ze záznamu mezi druhou a třetí třetinou hokejového utkání Česka s Kanadou.

"V čase 5:41 - 5:43 se dívalo 346.000 při share 67,24 procenta," uvedla mluvčí mluvčí ČT Karolína Blinková k vysílanému záznamu zlaté jízdy Ester Ledecké.

Naopak v přímém přenosu vysílala ČT páteční závod rychlobruslařky Martiny Sáblíkové, která na trati 5000 metrů získala stříbrnou medaili. Přenos, který začal ve 13:00, tedy pro fanoušky v přívětivějším čase, sledovalo 807.000 lidí. Byl to každý druhý divák u televize.

Objem vysílání z letošní zimní olympiády na ČT je oproti minulosti výrazně omezený na 190 hodin. Důvodem je, že vysílací práva získala soukromá společnost Discovery Communications pro své kanály Eurosport.

Témata:  Ester Ledecká Česká televize sport Olympijské hry 2018

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy