Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Fašistická SPD? Okamurovci kvůli výroku chtějí podat oznámení na ministra Pelikána

Robert Pelikán
Robert Pelikán
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - SPD Tomia Okamury chce podat trestní oznámení na ministra spravedlnosti Roberta Pelikána (ANO) kvůli tomu, že hnutí označil za fašistickou stranu. Výrok ještě posuzují právníci.

Ministr v rozhovoru pro Hospodářské noviny uvedl, že je pro něj nepřijatelné, aby seděl ve vládě, která by se opírala o hlasy SPD.

"SPD by za to mohlo chtít cokoliv i v průběhu volebního období. A já se nechci dostat do pozice, kdy budu muset nějakým způsobem korigovat své názory nebo postupy podle toho, co chce nebo nechce fašistická strana," citovaly noviny Pelikána.

Podobná prohlášení dle SPD vydává zpravidla neschopný ministr. "Smyslem podobných prohlášení pana ministra Pelikána, je především poškodit hnutí ANO a zabránit smysluplnému a konstruktivnímu jednání o sestavení nové vlády," napsalo hnutí v tiskové zprávě.

Témata:  Robert Pelikán Svoboda a přímá demokracie

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 16:38

Češi budou ve volbách do europarlamentu vybírat ze 30 uskupení

Všech 30 registrovaných uskupení bylo připuštěno k účasti v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu v České republice. Ministerstvo neodmítlo žádnou z přihlášených kandidátních listin, s výjimkou jedné, která byla podána po uplynutí stanovené lhůty. Volby se budou konat 7. a 8. června.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy