Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policisté dopadli zdrogovaného řidiče. Chytili jej v lese

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Sokolov - Řidič v Kraslicích na Sokolovsku 15. února v ranních hodinách ujížděl policejní hlídce. Posléze se ukázalo, že byl pod vlivem drog a navíc neměl řidičského oprávnění. Drogy se našly i u jeho spolucestující.

Policisté si na kamerovém systému všimli dvou mužů s drogovou minulostí u zaparkovaného vozidla. Spolu s další ženou do něj pak nasedli, i když policie věděla, že ani jeden z mužů nemá řidičské oprávnění. "Policisté ihned nasedli do služebního vozidla a vydali se za nimi. Řidiče vozidla chtěli následně zastavit. Ten však na světelné výstražné a zvukové zařízení nereagoval," uvedla krajská policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

Zběsilá jízda, při níž měl pronásledovaný vůz i drobnou nehodu, pokračovala až za město, kde auto zabočilo na lesní cestu. Posádka se podle policie snažila za jízdy zbavovat drog tím, že je vyhazovala z okna.

Na lesní cestě se autu ujíždějícímu ve velké rychlosti poškodila olejová vana a zastavil jej až strom přes cestu. "Řidič vozidla Volkswagen však začal couvat a narazil do přední části služebního vozidla. Následně policisté vystoupili z vozidla a osádku podezřelého vozidla zadrželi," popsala případ mluvčí.

Muž je podezřelý ohrožení pod vlivem návykové látky, navíc má zadržený řidičský průkaz. 22letá spolujezdkyně z vozidla měla u sebe sáčky s téměř 16 gramy krystalické látky, které policistům vydala. Je podezřelá z přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu.

Témata:  krimi drogy Karlovarský kraj

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy