reklama

V hale bylo 3000 dřevěných beden, ve většině z nich byly uskladněné brambory. Škodu majitel už v pátek, kdy dopoledne požár vypuknul, odhadl na 100 milionů korun. ČTK to řekl mluvčí středočeských hasičů Petr Svoboda.

"Budova je kvůli porušené statice prakticky určená k demolici. Strhli jsme tři obvodové stěny budovy, u čtvrté, kde hrozilo akutní zřícení, jsme zbourali pouze část," uvedl Svoboda.

Příčinu požáru začne v pondělí dopoledne zjišťovat vyšetřovatel. Hasiči mají podle svědeckých výpovědí přibližně určené místo, kde požár vzniknul, ale vyšetřovatel se tam zatím nedostal.

V Mochově snížili hasiči stupeň požárního poplachu na první. Na místě zůstává čtrnáctičlenná jednotka. V pátek byl vyhlášen zvláštní stupeň poplachu, který se používá v mimořádných situacích. Zasahovalo přibližně 200 hasičů. Požár měli pod kontrolou od sobotního odpoledne, kvůli možnosti skrytých ohnisek ve zbytcích skladové haly však zůstali na místě i v noci.

"Během večera nedošlo k žádnému opětovnému rozhoření. Na místě bude pravděpodobně až do pondělí jednotka, která bude případně pomáhat vyšetřovateli s ohledáním," uvedl Svoboda.