reklama

ANO, KDU-ČSL a TOP 09 podporují odsun nádraží k řece, Žít Brno a Zelení ho chtějí mít pod Petrovem poblíž současného nádraží. Podle Hollana má primátorova výzva odvést pozornost od jednání o koalici a nádraží. V úterý bude o variantách jednat zastupitelstvo Brna.

Vokřál v neděli večer uveřejnil na facebooku výzvu, aby se Hollan vzdal vedení resortu dopravy. Odůvodnil to dlouhodobou nespokojeností s řízením resortu. Hollan si myslí, že odbor vede dobře. Pokud ale koaliční partneři prokážou opak, je ochotný se o upuštění resortu bavit. Napjatou situaci v koalici chce uklidnit.

Vysvětlení bude požadovat náměstek Petr Hladík (KDU-ČSL). "Předpokládám, že nám pan primátor i pan náměstek sdělí něco o těch záležitostech. Že se to dočítáme na facebookových profilech, není správná forma komunikace," uvedl Hladík.

Vokřálova zveřejněná výzva překvapila i náměstka Jaroslava Kacera (TOP 09). "Myslím si, že věci, které se doma upečou, se mají doma i sníst. Takže my se teď na dohodovacím řízení dohodneme na dalším postupu, abychom zvládli fungování města do komunálních voleb," řekl Kacer. Překvapený Vokřálovým krokem byl i náměstek Martin Ander (SZ). "Překvapilo mě to, protože dnešním tématem jednání mají být otázky kolem nádraží, nikoliv personálie," dodal Ander.

Stavba nádraží v Brně má stát desítky miliard korun. Podle studie proveditelnosti zpracované pro Správu železniční dopravní cesty jako investora by se mohlo u řeky začít stavět v roce 2020 a pod Petrovem v roce 2026.