Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Za vraždu Ukrajinky dostal Rumun 13 let vězení, byl také vyhoštěn z ČR

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixmac

Praha - Rumun Vasil Naum dostal 13 let vězení za vraždu a okradení ukrajinské družky v pražském bytě. Muž byl také vyhoštěn z Česka na dobu neurčitou. Verdikt Městského soudu v Praze zatím nenabyl právní moci.

Cizinec se na místě odvolal, státní zástupkyně si ponechala lhůtu na rozmyšlenou. Podle rozsudku napadl Naum (39) svou o devět let starší partnerku večer 28. července 2015 v bytě v Kukelské ulici v Hloubětíně. Smrt zapříčinila hluboká a velkou silou vedená bodná rána do zad.

Naum se hájil tím, že odpoledne před vraždou odcestoval nakrátko do vlasti za nemocnou matkou, což prý předem plánoval. Ze lži ho ale usvědčují záběry městských kamer, podle kterých z bytu odešel až v noci po vraždě, nebo skutečnost, že si s sebou odnesl veškeré své věci včetně zimního oblečení.

Neteř zavražděné, která s párem bydlela, vypověděla, že Naum se často opíjel a jeho družka ho vyzvala, aby se ze společné domácnosti odstěhoval. Za útokem na partnerku mohlo stát to, že muži vyřídila vzkaz ohledně ztráty zaměstnání. Z bytu zmizely peníze a zlaté šperky poškozené v celkové hodnotě 11.400 korun.

Policisté po Naumovi vyhlásili bezprostředně po nálezu družčina těla pátrání. Po několika dnech byl muž na základě evropského zatykače zadržen v Rumunsku, které ho následně poslalo zpět do ČR. "Pan obžalovaný je právním laikem a možnosti vydání mu jistě nejsou známy. Předpokládal, že se tímto vyhne trestnímu stíhání, v čemž se samozřejmě spletl," konstatoval předseda senátu Tomáš Durdík.

Témata:  vražda cizinci soudy

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy