Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babiš se se zástupci firmy Uber setká 8. března

Andrej Babiš /ANO/, ministr financí jde do pořadu Máte slovo
Andrej Babiš /ANO/, ministr financí jde do pořadu Máte slovo
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Zástupci společnosti Uber by se měli setkat s premiérem v demisi Andrejem Babišem (ANO) na schůzce 8. března. Předseda vlády včera vyzval Uber, aby dodržoval zákony. Dopis poslal i šéfovi firmy Daru Khosrowshahimu.

"Napsali jsme Uberu dopis, aby podnikal podle našich zákonů. Podporujeme tyto nové technologie, ale Uber musí podnikat podle našich zákonů. Budeme s firmou jednat, aby zregulovala podnikání u nás," uvedl dnes Babiš na tiskové konferenci po jednání vlády.

Odmítl informace, že by vyzval Uber k odchodu z ČR, pokud by se nepřizpůsobil českým zákonům. V dopise nicméně uvedl, že pokud firma pravidla nezmění, měla by svoje služby v Česku zrušit.

Mluvčí firmy Uber Miroslava Jozová dnes ČTK sdělila, že společnost chce spolupracovat s vládou na vyřešení problémů. "Připomínky, které vznesl pan premiér, bereme velmi vážně. Naším cílem je i nadále spolupracovat s vládou České republiky a dalšími zúčastněnými stranami, abychom našli to nejlepší řešení pro tisíce cestujících, řidičů i pro město," uvedl generální ředitel Uberu pro střední a východní Evropu Alexei Stakh.

V Praze v pondělí protestovaly proti Uberu a Taxify desítky taxikářů, kteří blokovali dopravu v Lazarské ulici a jejím okolí a na magistrále. V metropoli je zhruba 8300 taxikářů.

Témata:  Andrej Babiš taxi Taxi Uber

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 21:53

Hamás kritizuje americkou pomoc Izraeli, prý porušuje právo

Palestinské teroristické hnutí Hamás odsoudilo novou americkou vojenskou pomoc Izraeli, kterou v sobotu schválila Sněmovna reprezentantů. Uvolněné prostředky mají jít zejména na posílení izraelské protivzdušné obrany, která v dubnu čelila také íránskému útoku. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy