Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kuriózní případ v Hradci Králové. Čtyři cizinci bez placení vyjedli dva hotely

Hotely, ilustrační fotografie
Hotely, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Hradec Králové - Policie pátrá po čtyřech osobách, které v Hradci Králové bez zaplacení vyjedly dva hotely a využily i další hotelové služby. Podle cestovních pasů předložených cizinci by se podvodného jednání měli dopouštět dvě Estonky ve věku 22 a 33 let, jeden pětatřicetiletý Estonec a třicetiletý Fin. Čtveřice jezdí Škodou Fabia červenovínové barvy.

Oba případy z Hradce Králové se podle policie odehrály podobně. "Dvě ženy a dva muži si přes internetový ubytovací portál zarezervovali ubytování na čtyři noci ve dvou hradeckých hotelech. Při příjezdu si převzali klíče od pokojů, použili sprchu, snědli občerstvení z minibaru a odešli neznámo kam," uvedla mluvčí hradecké policie Iva Kormošová.

Do hotelů se již cizinci nevrátili a za služby nezaplatili. Z jednoho hotelu odnesli klíče od pokojů. Jeden hotel škodu vyčíslil na více než 4000 korun, druhý téměř na 15.000 korun. V obou hotelech se cizinci ubytovali ve stejný den.

Když chtěli ubytovatelé strhnout dlužnou částku z platební karty, vyjel jim pouze doklad, že platbu nelze provést a je třeba kartu zadržet. "V tu chvíli jim došlo, že se jedná pravděpodobně o podvodníky. Zkoušeli je kontaktovat i na uvedeném mobilním čísle, bohužel bezúspěšně," uvedla mluvčí. Za podvod hrozí neplatícím klientům hotelů až dva roky vězení.

Obdobné případy policie eviduje také v Jaroměři na Náchodsku a v jižních Čechách. Policie nevylučuje, že podvedených hoteliérů bude víc.

Témata:  krimi hotely Hradec Králové

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy