reklama

"K pondělnímu incidentu se hrdě hlásím. Paní kolegyně zastupitelka Mazancová čelila skutečně už po několikáté vulgárnímu a krajně nemístnému verbálnímu útoku zastupitele Richtera, se kterým to nebylo jednoduché nikdy," hájí svůj výstup na svém facebookovém profilu Alexandra Udženija. 

Vše se odehrálo na pondělním zasedání zastupitelstva druhé pražské městské části. Jako první na incident upozornil Týden.cz. Během jednání měl zastupitel Dan Richter vulgárně urážet ostatní členy zastupitelstva, dokonce i ženy. Několik členů prý během jeho projevu odešlo ze sálu, aby jej nemuseli poslouchat. 

"Pan Richter dlouhodobě lživě dehonestuje naši paní starostku Černochovou a přihlížet tomu, jak někdo vulgárně uráží bývalou stranickou kolegyni na jednání zastupitelstva, před diváky a na půdě radnice, s prominutím do k***v, prostě nebudu," trvá na svém první místopředsedkyně občanských demokratů. 

Proto k Danovi Richterovi přistoupila a dala mu facku. Za to si prý vysloužila potlesk. "Ano, dala jsem mu výchovnou facku a víte co? Nebyl to zkrat, nejsem si jista, zda bych to neudělala zase. Nesnesu hulváty, kteří si myslí, že jim všechno projde a chtěla jsem se nějak postavit za kolegyni," shrnula své důvody Udženija.