Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kdo povede Českou poštu? Metnar vypíše do 14 dnů tendr

Společnost ČP Cloud spustila službu, která umožňuje odesílat papírové dopisy z počítače podobně jako e-mail.
Společnost ČP Cloud spustila službu, která umožňuje odesílat papírové dopisy z počítače podobně jako e-mail.
Foto: ČP Cloud

Praha - Ministr vnitra v demisi Lubomír Metnar (za ANO) vyhlásí do týdne nebo 14 dnů otevřené výběrové řízení na nového generálního ředitele České pošty. Měli by se přihlásit odborníci, kteří budou mít strategii dalšího rozvoje státního podniku s 30.000 zaměstnanci. Dočasně poštu vede ředitel divize poštovní provoz a logistika Vít Bukvic.

Ministr odvolala Martina Elkána ke konci února, protože podle něho neměl vizi dalšího směřování firmy. Elkán na dnešní tiskovou konferenci nedorazil.

Česká pošta, jejímž zřizovatelem je ministerstvo vnitra, by měla mimo jiné zrychlit projekt Pošta Partner, zmodernizovat třídicí uzly či balíková centra, zkvalitnit IT infrastrukturu a zaměřit se více na portfolio služeb, které přinášejí finanční efekty.

Česká pošta spravuje 3200 poboček, což představuje jednu z nejhustších sítí v Evropě. Podnik zaměstnává zhruba 30.000 zaměstnanců a v roce 2016 vykázal zisk 193 milionů korun při výnosech 19,4 miliardy Kč.

Témata:  Česká pošta Martin Elkán

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy