Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Herec se pustil do Čuby: Bere kolem sto klacků za to, co dělá každej domácí mazlíček - žere a s**e

František Čuba
František Čuba
Foto: SPOZ **www.spoz.cz**

Praha - Někdejší šéf slušovického družstva František Čuba (SPO) písemně rezignoval na senátorský mandát za Zlínsko. Tutoio zprávu na facebooku velmi peprně okomentoval herec Jiří Maryško, který působí v  Činoherním studiu Ústí nad Labem a kterého mohou televizní diváci znát z řady českých filmů nebo seriálů.

Čuba své odstoupení zdůvodnil tlakem, kterému čelil kvůli půldruhého roku trvající absenci. Jednání v Senátu se naposledy zúčastnil v srpnu 2016. Od té doby ze zdravotních důvodů chyběl, na výzvy k odstoupení však až dosud nereagoval. Na nemocenskou nenastoupil a až do poloviny loňského roku pobíral plný plat.

„Nejdražším psem na světě je štěně tibetské dogy jménem Hong Dong, který stálo 27 milionů korun. Nejdražší čubou na světě je senátor za SPO - Zemanovci, kterej bere kolem sto klacků měsíčně za to, co dělá každej domácí mazlíček: žere a s**e. V práci byl totiž naposledy v srpnu 2016 a od tý doby leží doma v boudě,“ nebral si na facebooku servítky Maryško.

„Teď se v něm ale hnulo svědomí a dal konečně výpověď. Zlatej padák teda nedostane, jenom čtyři měsíční platy bez náhrad, takže nějakejch 300 tisíc. Rád bych věděl, co by udělal v dobách JZD Slušovice se zaměstnancem, kterej by mu jednou nepřišel do práce. Starýho psa novým kouskům naučíš, zdá se..“ rýpnul si herec.

Poukazoval tak na fakt, že Čuba dostane odchodné ve výši čtyř měsíčních platů, tedy 303.600 korun. Nárok na něj má díky tomu, že byl členem horní komory více než tři roky, od října 2014.

Témata:  František Čuba Jiří Maryško

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy