reklama

"Sedmačtyřicetiletý muž byl v sobotu odpoledne nalezen v Ostravě v místě, kde údajně přebýval s dalšími osobami," řekla mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková.

Dodala, že kriminalisté zatím nezjistili nic, co by naznačovalo cizí zavinění. "Bude provedena pitva. Jednou z prověřovaných verzí je i úmrtí v důsledku vlivu aktuálních klimatických podmínek na organismus," doplnila.

Minulý týden v noci na neděli pravděpodobně umrzli dva starší manželé nedaleko svého domova v Bocanovicích na Frýdecko-Místecku. "Nevíme, proč nedošli domů, ale noční teploty tu klesaly až k minus 20 stupňům," uvedl starosta Bocanovic Martin Paduch. Podle místních obyvatel se manželé ve věku 63 a 67 let v noci ze soboty na neděli vraceli z oslavy. Lidé je našli mrtvé ležet kousek od sebe.

Zřejmě umrzl také muž narozený v roce 1964, který ležel v pondělí ráno pod schody komerční budovy v Karviné-Fryštátě. Pitva musí potvrdit také to, zda tři bezdomovci v Ostravě skutečně umrzli. Dva muži ve věku 34 a 43 let a padesátiletá žena byli o minulém víkendu a v pondělí nalezeni nezávisle na sobě, muži na zemi venku pod mostem, žena v prostoru nákladové rampy.