Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ovčáček se naštval: Stydím se za ně. Byl to nenávistný antizemanovský protest

Jiří Ovčáček
Jiří Ovčáček
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Po celé republice v pondělí lidé demonstrovali proti zvolení komunistického poslance Zdeňka Ondráčka do čela sněmovní komise pro kontrolu Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). objevily se ale i transparenty a hesla proti premiérovi v demisi Andreji Babišovi či prezidentu Miloši Zemanovi. Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček takové protesty odsoudil na sociálních sítích.

Hradní mluvčí demonstrace, které se konaly ve více než deseti městech České republiky, komentoval průběžně na twitteru. „V roce 1989 lidé demonstrovali za svobodné volby. V roce 2018 někteří demonstrují proti svobodným volbám,“ postěžovali si.

Ovčáček také kritizoval politiky, kteří se akcí zúčastnili. V Brně přímo na pódiu vystoupil předseda ODS Petr Fiala, který zopakoval, že jeho strana navrhne Ondráčkovo odvolání. V Praze se zsae demostrance zúčastnili zakladatelé TOP 09 Miroslav Kalousek a Karel Schwarzenberg. Fotkou se pochlubil i předseda Pirátů Ivan Bartoš.

„‪Ve svobodných a demokratických volbách shořeli, lidé jim nevěří. A tak se dnes neúspěšní politici přilepili na náměstí jako vosy na med,“ tvrdí Zemanův mluvčí.

Na akcích se skandovala různá hesla nejen proti Ondráčkovi a Babišovi, ale také proti Zemanovi. „‪Takže se to podle očekávání nakonec zvrhlo v klasický nenávistný antizemanovský protest,“ komentoval akce Ovčáček.

Takže se to podle očekávání nakonec zvrhlo v klasický nenávistný antizemanovský protest. pic.twitter.com/ZMO1pWDWyi

— Jiří Ovčáček (@PREZIDENTmluvci) 5. března 2018

„Stydím se za ty, kteří právě dnes nenávistně útočí na člověka, který byl statečně proti okupaci #1968 a komunistickému režimu #1989!“ uvedl.

pic.twitter.com/MH2yCDDTE5

— Jiří Ovčáček (@PREZIDENTmluvci) 5. března 2018

Připomněl, že podobné protestní akce se konaly i loni. „Vzpomínka na květen 2017. Proti Babišovi a Zemanovi. Oba pak vyhráli ve svobodných volbách?“ zdůraznil hradní mluvčí.

Témata:  Jiří Ovčáček Miloš Zeman

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy