Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Soukup vyhlásil České televizi válku

Petr Dvořák, generální ředitel České televize pro EuroZprávy.cz
Petr Dvořák, generální ředitel České televize pro EuroZprávy.cz
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Český miliardář a mediální magnát a majitel televize Barrandov Jaromír Soukup se rozhodl vyhlásit válku České televizi. Ve svém pořadu Kauzy Jaromíra Soukupa se od minulého týdne věnuje právě práci české veřejnoprávní televize. ČT si ale nenechala útoky jen tak líbit a po vzoru známého projektu Demagog se rozhodla vyvrátit lži, které Soukup používá.

„V pořadu Kauzy Jaromíra Soukupa zazněla částka 135 korun za televizní poplatek celkem šestnáctkrát, částka 7 miliard korun v souvislosti s ročním rozpočtem ČT pak jednadvacetkrát. Vedle toho pak také celkem devatenáct zavádějících a manipulativních tvrzení a osmnáct nepravdivých výroků,“ uvedla ČT v desetistránkovém materiálu, který zveřejnila v reakci na Soukupův pořad.

Stanovisko ČT k pořadu Kauzy Jaromíra Soukupa #tvbarrandov pic.twitter.com/hJjDAq2Qjy

— Česká televize (@CzechTV) 1. března 2018

#tvbarrandov V pořadu Kauzy Jaromíra Soukupa zazněla celá řada zavádějících a manipulativních tvrzení a nepravdivých výroků. Zde je uvádíme na pravou míru → https://t.co/GpUDiCmzIb

— Česká televize (@CzechTV) 6. března 2018

ČT například cituje Soukupova slova, že koncesionářský poplatek musí platit každý. S tím ale televize nesouhlasí a uvádí, že poplatky jsou většinou odváděny za celou domácnost. Pravda prý ani není, že má ČT rozpočet 6 nebo 7 miliard, jak tvrdil Soukup. „Průměrný příjem za poslední tři roky činil 5,66 miliardy za rok,“ píše se v materiálu.

Veřejnoprávní stanice vyvrací i Soukupova slova o reklamě. Ta se může vysílat jen na kanálech ČT2 a ČT sport. Ročně z ní pak stanice získává 117 milionů, ze kterých ale jde 34 milionů do Státního fondu kultury. Podle slov Soukupa má ale ČT s reklamy půl miliardy.

ČT na informace z pořadu TV Barrandov reagovala už v uplynulém týdnu v podobě tweetů. Reakci ČT ale zástupci TV Barrandov odmítli a svými výroky si stojí. Tvrdí, že ČT informace účelově zkresluje. Jaromír Soukup rovněž avizoval, že v pořadech zaměřených na ČT bude pokračovat.

Na facebooku je tak možné vidět upoutávku na další díl pořadu. „Ředitel České televize Petr Dvořák vyhrožuje, že se postará o to, aby nám sebrali licenci, abychom nemohli vysílat, tak nejprve trošku zabrousíme do bizarního myšlenkového světa České televize a jejich lodivodů a architektů toho, čemu máme říkat transparentně hospodařící instituce veřejné služby,“ hlásá Soukup ve videu.

„Petr Dvořák tak nějak nemůže skousnout, že jsem upozornil na to, že ČT utrácí každý rok 7 miliard korun od nás koncesionářů bez jakékoliv smysluplné kontroly. A pak vás vezmu na další exkurzi tentokrát do prostředí exekutorů, kteří se podobně jako ČT někdy zdají být nedotknutelní.A podle toho se i chovají,“ láká diváky moderátor a majítel TV Barrandov.

Témata:  Česká televize TV Barrandov

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy