Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lotyška, která ubodala muže na ubytovně, vraždila už ve vlasti

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Státní zastupitelství podalo obžalobu na třiašedesátiletou ženu z Lotyšska, která loni v srpnu ubodala v ubytovně v pražské Libuši svého o generaci mladšího krajana.

Na dotaz ČTK to uvedla mluvčí Městského soudu v Praze Markéta Puci. Obžalovaná cizinka nemá v českém rejstříku trestů žádný záznam, ve vlasti však byla odsouzena za vraždu a později také za úmyslné těžké ublížení na zdraví se smrtelným následkem.

Lotyška, které její známí říkají Žeňa, přespávala v libušské ubytovně několik měsíců. Zhruba měsíc před incidentem si pak k sobě nastěhovala třiačtyřicetiletého muže. Podle svědků ho znala už z rodné země, pocházeli totiž ze stejného města. Prý mu "pomáhala jako synovi", a dokud bydlel jinde, vozila mu jídlo.

Při společném soužití se však její vztah ke krajanovi změnil. Tvrdila, že jí krade peníze. V neděli 27. srpna 2017 ho napadla poté, co od pátku oba popíjeli alkohol. Podle obžaloby muže nejprve odpoledne opakovaně bodala, a to zřejmě velkým kuchyňským nožem, a mlátila ho prázdnými lahvemi od vodky. Krvácející spolubydlící podle svědků dlouho ležel na posteli a vypadal, jako by spal. Když se probral, žena ho bodla ještě zepředu do hrudníku.

Témata:  krimi Policie ČR

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy