Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Násilník, který zbil svého souseda tyčí, je už půl roku na útěku

Násilí
Násilí
Foto: Pixabay

Brno - Už půl roku se ukrývá na neznámém místě násilník Roman Kudrík, který společně se svým otcem na ulici napadl tyčí svého souseda kvůli zcela malicherné věci. Soud ho poslal za mříže, jenže dvacetiletý útočník hned poté uprchl.

Záběry z brutálního útoku na souseda byly u soudu hlavním důkazem. Otec se synem ho tloukli tyčí a málem ho připravili o zrak. Za útokem stál zcela malicherný důvod, napadený muž se s dvojicí útočníků nechtěl bavit. Po krátké hádce na něj zaútočili. Napadený muž po brutálním útoku skončil s vážnými zraněními v nemocnici.

Soud za to nadělil Romanu Kotlárovi podmínku a jeho synovi tříletý trest, protože byl už v minulosti odsouzený. Hned po vynesení rozsudku znovu vyhrožoval napadenému, že přijde o zrak úplně.

"Řekl mu jen, tak teďka budete asi slepej," vysvětloval otec Kudrika Roman Kotlár. Když si pro něho přijeli domů policisté aby ho obvinili z nebezpečného vyhrožování, byl už pryč. Rodiče tvrdili, že netuší, kde se může ukrývat.

Nevrátil se ani po půl roce a policie po něm vyhlásila celostátní pátrání. Roman Kudrík se nejspíš ukrývá na Slovensku a policisté žádají o pomoc i veřejnost.

Hrozí že splní svoji výhružku a zraněného souseda znovu napadne, pokud někdo útočníka zahlédne, měl by kontaktovat linku 158.

Témata:  krimi napadení násilí

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:33

Julia Navalná je na seznamu 100 nejvlivnějších lidí světa časopisu Time

Julia Navalná, vdova po zesnulém ruském opozičním vůdci Alexeji Navalném, hovořila pro časopis Time o svém rozhodnutí vstoupit do politiky poté, co se objevila na obálce jeho posledního čísla, které je věnováno stovce nejvlivnějších lidí světa.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy