Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mádl se zastal ČT, pak si vyměnil názory s odpůrci

Jiří Mádl
Jiří Mádl
Foto: Korzo

Praha - V Praze a dalších městech České republiky by se dnes měly konat demonstrace na podporu České televize. Organizátoři poukazují na to, že je veřejnoprávní stanice terčem útoků politiků v čele s prezidentem Milošem Zemanem. k tomu, aby Češi vyšli do ulic, vyzval i herec a režisér Jiří Mádl.

„Pojďme. Opravdu pojďme!“ láká Mádl Čechy na demonstraci „Zemane-ČT nedáme! Demonstrace za zachování svobody slova a médií“, kterou pořádá skupina aktivistů AUVA.

Lidé ho ale za jeho „aktivismus“ spíše kritizovali. „Copak? Chcete udržet 'Fanklub Angely Merkel' nadále u ČT korýtka? Klidně, ale ČT přejmenujeme na 'Pražská televize', povinná platba koncesionářských poplatků téhle televizi bude platit jen pro Pražáky a všechny technické prostředky, včetně budov a přenosových cest si tahle organizace může od tohoto státu pronajmout. Pak už jí její těžkou nevyváženost, zakrývání nepohodlných informací a extrémní verbální agresivitu proti lidem s jiným názorem nebude nikdo zazlívat. Prostě ji vypne bez hořkého pocitu, že živí manipulační zvířátko,“ pustil se do herce jeden z diskutujících.

Mádl se ale nedal a na jeho slova zareagoval. „Ale dyť jste joudík, pane Sýkoro,“ vzkázal mu.

„A co jste vy Mádle, někdo koho musíme přes ČT nedobrovolně platit? Kolik vám ČT ročně vyplatí? Nehájíte náhodou spíš své prebendy než cokoliv jiného, vy 'umělci'?“ zajímalo dalšího uživatele.

Jiní se ale ČT a Mádla zastali. „Já z Moravy budu ráda platit české televizi. Nejen za vyvážené zpravodajství, ale také za podporu českých filmů a pořadů,“ zapojila se do diskuze jedna z divaček.

Témata:  Jiří Mádl demonstrace Česká televize

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 19:13

Tesla propustí více než 10 % zaměstnanců. Prý kvůli růstu, experti ale varují před čínskou konkurencí

Tesla hodlá celosvětově propustit více než 10 % svých zaměstnanců, uvádí agentura Reuters s odkazem na interní dokumenty společnosti.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Zbyněk Stanjura /ODS/

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.