Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rychlík u Klánovic dnes zabil člověka

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Nedaleko železniční stanice Praha - Klánovice dnes odpoledne srazil a usmrtil rychlík člověka, který se pohyboval v kolejišti. ČTK to řekl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Kvůli nehodě nejezdily vlaky na železničním koridoru do Kolína v úseku mezi Prahou-Běchovicemi a Úvaly. Po necelé hodině byl obnoven provoz po dvou ze tří traťových kolejí, vlaky ale nabíraly zpoždění.

"V 16:40 mezi Úvaly a Běchovicemi srazil rychlík jedoucí z Hradce Králové do Prahy osobu, která se pohybovala v prostoru veřejnosti nepřístupném. Při srážce byla osoba usmrcena," uvedl Drápal. "Sražený člověk utrpěl zranění neslučitelná se životem, na místě zemřel. Na místo pojede koroner," řekla ČTK mluvčí záchranné služby Jana Poštová.

Hasiči na twitteru uvedli, že evakuovali asi 150 osob z vlaku. Na místě zasahovali pražští hasiči i hasiči Správy železniční dopravní cesty (SŽDC).

Témata:  vlaková neštěstí vlaky

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy