Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž se propadl do ledové vody, zachránili jej policisté

Policie ČR
Policie ČR
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Teplice - Pod mužem (29) na rybníku v Zámecké zahradě v centru Teplic se propadl led. Zachraňovali ho čtyři policisté, jeden z nich sám skončil v ledové vodě. Událost se stala už minulý víkend, policie o ní informovala až dnes.

Informaci o topícím se muži dostali policisté v 1:30 na tísňovou linku. Na místo vyjely dvě hlídky. "Po příjezdu policisté ve vodě uviděli muže, který volal o pomoc a z posledních sil se snažil udržet na hladině," uvedl policejní mluvčí Daniel Vítek.

Policisté se nejprve snažili muže vytáhnout po tažných lanech, začal ale ztrácet vědomí a klesat pod hladinu. "Jeden z policistů se začal po ledu plazit k otvoru, kde se muž topil, zachytil ho a snažil se dostat jeho hlavu nad vodu, přitom se pod ním také prolomil led a skončil v ledové vodě," popsal Vítek.

Ostatní policisté zatím svázali k sobě další tažná lana, vlezli do vody, aby se dostali ke kolegovi blíž a lano mu hodili. "Společně pak vytáhli tonoucího muže i policistu na břeh. Muži, který byl podchlazený a upadal do šoku, poskytli první pomoc a zabalili ho do izotermické fólie, následně ho předali do péče lékařů," dodal Vítek.

Témata:  Teplice život Policie ČR

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:33

Julia Navalná je na seznamu 100 nejvlivnějších lidí světa časopisu Time

Julia Navalná, vdova po zesnulém ruském opozičním vůdci Alexeji Navalném, hovořila pro časopis Time o svém rozhodnutí vstoupit do politiky poté, co se objevila na obálce jeho posledního čísla, které je věnováno stovce nejvlivnějších lidí světa.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy