Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Praha posiluje bezpečnost, na Václavské náměstí nechala postavit protiteroristické zábrany

Praha
Praha
Foto: Pixabay

Praha - Kvůli bezpečnosti při pořádání velikonočních trhů nechal dnes pražský magistrát na Václavském náměstí preventivně rozmístit protiteroristické zábrany.

ČTK to řekl mluvčí magistrátu Vít Hofman. Betonové tzv. city bloky jsou například u ústí Opletalovy ulice. V týdnu město bariéry rozmístilo také po náměstí Republiky.

Na Staroměstském náměstí jsou dlouhodobě. Umístění zábran souvisí s bezpečnostní situací ve světě a útoky, při kterých v minulých letech teroristé vjeli do davu vozem.

Magistrát nechává rozmístit zábrany od loňského roku vždy v průběhu významných svátků. Na Staroměstském a Václavském náměstí a na náměstí Republiky byly naposledy přes Vánoce. Jediným místem, kde jsou neustále, je Staroměstské náměstí. Tady jsou u ústí Pařížské ulice umístěny až do odvolání.

Vedení města schválilo zásady umisťování bloků, podle kterých o nich rozhoduje kancelář ředitele magistrátu. Automaticky budou rozmisťovány při vyhlášení druhého a vyššího stupně ohrožení terorismem. Bloky se mají primárně objevovat na osmi místech.

Témata:  Praha terorismus

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy