Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bývalý náměstek ČD má nárok i na zbytek odstupného

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Praha - Obvodní soud pro Prahu 1 dnes rozhodl, že bývalý personální náměstek Českých drah (ČD) Milan Ruttner má nárok i na zbytek odstupného 2,2 milionu korun.

Už v prosinci 2014 mu pražský městský soud přiznal 6,5 milionu korun. Podle Aktuálně.cz se tak odstupné i s úroky vyšplhá na 13 milionů korun.

Ruttner nastoupil do Českých drah za ředitele Petra Žaludy v roce 2008, předtím působil v Citibank. S Žaludou podepsal manažerskou smlouvu, jejíž sporný dodatek stanovil, že pokud náměstek ve funkci vydrží déle než rok, vznikne mu nárok na jednorázové vyplacení částky vypočítané podle sjednaného vzorce. Ruttner se funkce vzdal po 12 měsících a 13 dnech a požadoval odstupné 8,7 milionu korun. České dráhy mu však "zlatý padák" odmítly vyplatit.

Podle firmy je výše odstupného nemravná, a to zvláště za situace, kdy podnik za rok 2008 vykázal konsolidovanou provozní ztrátu 5,3 miliardy korun. Ruttner podle drah "neučinil nic, čím by byl přínosem pro hospodaření", naopak na ztrátě prý měly největší podíl personální náklady.

Témata:  České Dráhy

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 14:22

Španělský premiér Pedro Sánchez zvažuje rezignaci

Španělský premiér Pedro Sánchez ve středu uvedl, že zvažuje možné odstoupení v reakci na oznámení soudu, který zahájil vyšetřování premiérové ​​manželky na základě podezření z korupce. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy