reklama

Ovčáček si neudělal pauzu ani o víkendu a na twitteru se navezl do šéfa poslanců TOP 09 Miroslava Kalouska. Ten podle něj bude příští neděli hostem pořadu České televize Otázky Václava Moravce – a bude diskutovat sám se sebou. „Hosty OVM ČST Praha příští neděli budou: exministr financí M. Kalousek, občanský aktivista M. Kalousek a inženýr chemie M. Kalousek,“ napsal na twitteru hradní mluvčí.

Kalousek jeho slova nemohl jen tak přejít a úder mu vrátil. „Já tu chemii nikdy nemiloval. Ale poctivě jsem jí vystudoval, protože jinou možnost jsem neměl. A tátovi jsem chtěl přinést inženýrský diplom, aby se netrápil, že kvůli němu... Nikdy bych o tom nemluvil, kdyby se nevysmívala hovádka, která nedokázala vystudovat nic,“ pustil se do Ovčáčka.

Kalousek a Ovčáček si kopance a urážky a následné reakce na ně přes sociální sítě posílají pravidelně. Naposledy například vyvolaly bouřlivou debatu demonstrace za svobodu slova či studentská stávka.

„Mirek Kalousek manifestuje na podporu ČST Praha,“ komentoval například Ovčáček fotku Kalouska, který se pražské demonstrace za svobodu slova také zúčastnil. Prezident Miloš Zeman pak v rozhovoru pro TV Barrandov akci kritizoval, podle jeho slov šlo o „demonstraci proti výsledku demokratických voleb“.

„Když ulice demonstruje za zrušení protikuřáckého zákona, za levnější pivo nebo za cokoliv jiného, má na to svaté právo. Ale když demonstruje proti výsledkům svobodných voleb, tak ti, kdo demonstrují, jenom dokazují, že sami nejsou demokraté,“ tvrdil Zeman.

I na to Kalousek zareagoval. „Vůči demonstrantům je vznášen 'argument', že demonstrují proti výsledku voleb. Je to účelová lež, volby nikdo nezpochybňuje. Protestuje se proti ohýbání Ústavy a útokům na svobodu slova. To si žádný vítěz voleb dovolit nesmí,“ upozornil poslanec TOP 09.

„Putin vyhrál volby. Britům se nelíbí, že jeho režim zákeřně vraždí v přímém přenosu. Chápu to správně, že Britové protestují proti výsledku demokratických voleb? Ještě, aby mezi nimi byl nějaký student. Politika přece na školy nepatří…“ rýpnul si na twitteru Kalousek.