reklama

Nadřízení počínání policistů považují za ohrožení profesní cti, informovala mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková. 

Fotografie vznikla před budovou Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava. Kajínek tam u služebního vozu policie zapózoval se třemi ozbrojenými policisty. Mluvčí Holčáková potvrdila, že jde skutečně o policisty z Městského ředitelství policie Ostrava. 

S jednáním policistů jejich nadřízení a vedení moravskoslezské policie nesouhlasí. "Vnímáme to jako ohrožení profesní cti," řekla s dodala, že okolnosti vzniku fotografie prošetřuje odbor vnitřní kontroly Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje. Pokud kontrolní odbor dojde k závěru, že policisté pochybili, předá věc řediteli Městského ředitelství police Ostrava, který by měl policisty potrestat.

Ministr vnitra Lubomír Metnar (za ANO) označil focení policistů s Kajínkem za nevhodné a očekává důkladné prošetření události. "Fotit se s odsouzeným vrahem, považuji za velmi nevkusné. Fotící se policisté by si měli uvědomit, že být policistou znamená, chovat se důstojně a neznevažovat práci kolegů a celého sboru," uvedl ve vyjádření na twitteru. "Věřím, že záležitost bude co nejdříve důkladně a řádně prošetřena," doplnil.