Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Plzni někdo zaútočil kyselinou, zasáhl tři lidi

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Plzeň - V jednom z nočních podniků v Plzni dnes dopoledne zaútočila zřejmě žena na tři lidi chemikálií, pravděpodobně šlo o kyselinu. Dva muže a ženu, kteří utrpěli zranění, převezli záchranáři do nemocnic.

Muže na urgentní příjem plzeňské fakultní nemocnice, asi čtyřicetiletou ženu přepravuje vrtulník do pražské Fakultní nemocnice Královské Vinohrady na Kliniku popáleninové medicíny. ČTK to řekli policejní mluvčí Pavla Burešová a Robin Šín ze Zdravotnické záchranné služby.

"Přijali jsme oznámení o tom, že v jednom z nočních podniků v Plzni došlo ke zranění tří osob. Na místo vyjeli policisté," uvedla Burešová. Podle ní byla zadržena žena, která je podezřelá z toho, že proti třem lidem použila "zatím přesně nezjištěnou chemickou látku, pravděpodobně kyselinu".

Událost se stala na Americké třídě v centru města. Zraněných nakonec záchranáři ošetřili celkem pět. Kromě tří lidí zasažených chemikálií i další dva lidi. "Na místě další dvě osoby - útočnice sama lehce zraněná kyselinou. Pak ještě muž s úrazem hlavy bez zasažení kyselinou," dodal Šín.

Chemikálií byla podle prvotních neoficiálních informací asi kyselina sírová. Na místě zasahovalo několik posádek záchranářů, policie a hasičů. Řídící důstojník krajských hasičů Pavel Musil ČTK řekl, že hasiči pomáhali s první pomocí. Nyní čekají, až policie ukončí na místě vyšetřování, pak prostor dekontaminují.

Témata:  Plzeň Policie ČR

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 16:44

Kyjev: Situace na frontové linii na Ukrajině se bude neustále zhoršovat

Situace na frontové linii na Ukrajině se v následujících týdnech bude pravděpodobně neustále zhoršovat. Řekl to šéf ukrajinské vojenské rozvědky Kyrylo Budanov v pondělním rozhovoru pro ukrajinskou verzi stanice BBC.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy