Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž postřelený v Brně je ve stabilizovaném ale kritickém stavu

Brno, pohled ze Staré radnicena Katedrálu sv. Petra a Pavla
Brno, pohled ze Staré radnicena Katedrálu sv. Petra a Pavla
Foto: MiZ, EuroZprávy.cz

Brno - Stav muže postřeleného minulý týden u školy v brněnských Žabovřeskách je stabilizovaný. Pravděpodobného pachatele policie zadržela a obvinila z pokusu o vraždu.

"Muž již momentálně není v bezprostředním ohrožení života, ale je nadále v kritickém stavu," sdělila mluvčí Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně Petra Veselá.

V Brně se střílelo 20. března na náměstí Svornosti, policisté dostali informaci o střelbě krátce před 17:30. Podle policie se jednalo o osobní spor mezi dvěma muži. Konflikt vygradoval na prostranství před areálem školy, kde při vzájemné potyčce padlo několik výstřelů.

Podezřelého zadrželi policisté na místě a jejich kolegové se zatím starali o druhého účastníka konfliktu až do příjezdu záchranářů. Nikdo další zraněn nebyl.

Témata:  Brno střelba v ČR

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 21:04

Češi pracují na zajištění další munice pro Ukrajinu, přiznal Fiala

Česko má nasmlouváno 180 tisíc kusů dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu a pracuje na zajištění dalších 300 tisíc kusů, prozradil premiér Petr Fiala (ODS) britskému deníku Financial Times. Evropa musí podle Fialy posílit také vlastní obranu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy

Zbyněk Stanjura /ODS/

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.