reklama

V posledních měsících vypadá prezident v některé dny velmi unaveně, v další působí svěžeji. Hrad však odmítá, že by byl nemocen. Dlouhodobě přiznává jen, že trpí cukrovkou a polyfunkční neuropatií, kvůli které špatně chodí. Zeman dnes řekl, že se každý "duševně normální člověk" někdy cítí lépe a jindy hůře. Řekl, že v poslední době "nikdy nebyl na infuzi". Jak politik vypadá, podle něj z 90 procent záleží na fotografovi.

Odmítl, že by byl letos hospitalizován nebo na ošetření v Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM). Po chvíli přemýšlení dodal, že myslí, že za letošní první tři měsíce nebyl v žádné nemocnici. Lékaři podle něj za ním nemuseli přijet ani po volbách, kdy v Lánech čerpal dovolenou.

Zeman naznačil, že při vyzvednutí korunovačních klenotů nevyšel do Korunní komory ve svatovítské katedrále, kam je nutné vyjít po úzkém kamenném vřetenovém schodišti a v níž se sedmi klíči otevírá trezorová schránka s klenoty.

Nechtěl totiž komentovat otázku moderátora, zda při vyzvedávání korunovačních klenotů vyšel schody, nebo zůstal sedět za dveřmi. „Bez komentáře, ale upřímně řečeno, já nerad chodím po schodech a to, o čem mluvíte, není první rok. To je i v předchozích letech. Ale nic jsem vám neřekl," uvedl.