Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž ubil kamarádku kladivem. Soud mu za surovou vraždu potvrdil trest

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Olomouc - Vrchní soud v Olomouci dnes potvrdil rozsudek ostravského krajského soudu nad Patrikem Konečným. Odpyká si 20 let za brutální vraždu mladé ženy v Polance nad Odrou na Ostravsku.

22letý muž vinu u odvolacího soudu popřel. Přímý důkaz proti němu chyběl, podle soudu však o vině svědčí ucelený řetěz nepřímých důkazů.

Tragédie se odehrála loni v březnu. Žena zemřela na schodišti rodinného domu, kde ji našel její přítel po návratu z dovolené v Turecku. Podle znalců vrah vedl útok razantně a s obrovskou intenzitou, žena utrpěla mnoho tříštivých zlomenin.

Zranění vznikla za použití nejméně dvou nástrojů, útok pachatel vedl především na hlavu, kde našli znalci 26 ran. Vrah pravděpodobně použil kovovou kuchyňskou pánev a kovovou část kladiva. "Šlo o útok likvidační s cílem poškozenou zabít, a to jakýmkoliv způsobem," stojí ve spisu.

Motivem vraždy byly podle rozsudku peníze. Z domu oběti se ztratily cennosti a hotovost v celkové hodnotě přes 110.000 korun. Obžalovaný před vraždou své kamarádce pomáhal na zahradě. Uváděl, že svou známou našel mrtvou, zpanikařil a utekl.

Témata:  vražda soudy EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

16. května 2024 18:37

Ukrajinci dosáhli zlepšení situace v Charkovské oblasti, tvrdí prezident i armáda

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj uvedl, že obráncům se podařilo částečně stabilizovat situaci v pohraniční části Charkovské oblasti na východě Ukrajiny. Ukrajinská armáda dnes sdělila, že na některých místech zastavila ruský postup. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy