Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při tragické nehody v Olomouci zemřely dvě děti, jeden z řidičů před jízdou pil

Autonehoda
Autonehoda
Foto: Pixabay

Olomouc - Na periferii Olomouce se při čtvrteční nehodě srazila čtyři auta, zemřely dvě děti a další tři lidé se zranili. Pravděpodobný viník byl obviněn z usmrcení z nedbalosti a z ohrožení pod vlivem návykové látky. Hrozí mu až deset let za mřížemi.

"Nehodu vyšetřují kriminalisté územního odboru Olomouc, kteří zahájili trestní stíhání osmatřicetiletého řidiče osobního vozidla, jakožto obviněného z trestných činů usmrcení z nedbalosti a ohrožení pod vlivem návykové látky. Orientační dechová zkouška byla u obviněného řidiče pozitivní," uvedla krajská policejní mluvčí Irena Urbánková.

Bližší informace zatím nechce policie sdělovat, a to i s ohledem na věk zemřelých. "K objasnění příčin a okolností nehody a jejího průběhu bude vyžádán znalecký posudek z oboru silniční dopravy, jehož vypracování může trvat v řádu několika týdnů či měsíců," dodala Urbánková.

Podle žalobce, který je s případem obeznámen, byl muž umístěn do vazby kvůli obavě z pokračování trestné činnosti a také kvůli tomu, že by uprchnul nebo se skrýval, aby se vyhnul trestnímu stíhání. Umístění řidiče po tragické nehodě do vazby je podle něj ojedinělé.

Nehoda se stala ve čtvrtek před 14:00 na silnici z Nových Sadů do Holice, na místě zasahovaly čtyři výjezdové skupiny včetně letecké záchranné služby. Podle policie se srazila dvě osobní auta a dvě dodávky. Na místě bylo zraněno celkem pět lidí. Dvě děti podle mluvčího krajské záchranné služby Pavla Lampy byly na místě resuscitováni, ale bohužel neúspěšně, zemřely na místě. Další tři lidé byli po ošetření transportováni do olomoucké fakultní nemocnice. Šlo o nezletilého pacienta, ženu a muže středního věku.

Témata:  dopravní nehody Olomouc

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 8:45

Ukrajina má právo útočit na cíle v Rusku, prohlásil Stoltenberg

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg prohlásil po zasedání Rady NATO-Ukrajina v Bruselu, že Ukrajina má v rámci sebeobrany právo útočit na legitimní vojenské cíle i mimo své území.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy