Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Okamura se naštval na ČSSD a natočil tohle drsné video

Zemanovo vítězství ve volbě prezidenta 2018
Zemanovo vítězství ve volbě prezidenta 2018
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - V médiích se objevila informace, že případná vládní koalice ANO s ČSSD může ve Sněmovně vyvolat i změny na pozicích ve vedení komisí a výborů. Podle Práva chtějí sociální demokraté nahradit poslance SPD na pozici předsedů bezpečnostního výboru, komise pro kontrolu NBÚ a komise pro kontrolu úřadu pro kybernetickou bezpečnost. To se ale SPD vůbec nelíbí.

V případě, že se ANO dohodne na vládě s ČSSD, očekávají sociální demokraté, že hnutí její požadavky podpoří. Šéf ČSSD Jan Hamáček přiznal, že  případné změny v uspořádání Sněmovny jsou jedním z témat, o kterých jedná. V souvislosti s přeobsazením místa předsedy bezpečnostního výboru se hovořilo o exministrovi vnitra Milanu Chovancovi.

Deník dodává, že změna by mohla nastat i v případě místopředsedů kontrolního, mandátového a imunitního výboru, zemědělského výboru, výboru pro obranu, životní prostředí nebo pro veřejnou správu. Tam všude totiž sedí zástupce SPD, ale ČSSD nikoli.

Takové úvahy pořádně vytočily předsedu SPD Tomia Okamuru. „Hnutí SPD považuje požadavek ČSSD na odvolání poslanců SPD z vedení výborů a jejich nahrazení poslanci ČSSD ve Sněmovně za nehorázný. Tento požadavek je součástí politiky ČSSD. Je to politika koryt a falešných slibů,“ tvrdí politik.

Místopředseda Poslanecké sněmovny také zdůrazňuje, že ČSSD má vlastní kaňky. „ČSSD je odpovědná za vytunelování OKD a za schválení zločinu jménem solární byznys. ČSSD je společně s ODS a KDU-ČSL odpovědná za schválení Lisabonské smlouvy, která nás uvrhla pod diktát EU. Dnes se opět, přes politickou porážku, hrabe do koryt za každou cenu. SPD v žádném případě nepodpoří koaliční vládu s ČSSD,“ dodal Okamura s tím, že trvá na poměrném zastoupení stran ve vedení Sněmovny.

Témata:  Tomio Okamura Svoboda a přímá demokracie Sociální demokracie (SOCDEM)

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:23

Rakušan si prosadil změny v zákoně o zbraních, vláda novelu schválila

Vláda ve středu schválila novelu zákona o zbraních, která urychlí začátek platnosti dvou zásadních opatření obsažených v novém zákoně o zbraních. Jde o povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii v otázce zajištění zbraní. Změny by mohly platit už od letošního července.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy