Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jan Kraus otevřeně promluvil o své autonehodě a o"škrabalech", kteří ji rozmázli

Jan Kraus
Jan Kraus
Foto: Korzo

Praha - Jan Kraus se ve své show na Primě pochlubil, že po dvou letech vyhrál spor s vydavatelstvím Borgis a.s.kvůli článku o jeho údajné autonehodě z roku 2016. Kromě omluvy získal i finanční odškodnění. Navíc popsal, jak se všechno ve skutečnosti událo.

Kraus přiznal, že žasne, když v době, kdy celým světem hýbe kampaň #MeToo, při kterém ženy odhalují násilí, kterému musely čelit, v Česku velké množství mužů stále využívá Velikonoce k mlácení žen. „Říkám si, jak jsme v tomhle pozadu a jak stále slavíme Velikonoce tímhle způsobem, že řežeme ženy. Další malér budou Vánoce, zabíjení kaprů před dětmi bude taky katastrofa,“ žertoval moderátor.

Pochlubil se také, že vyhrál u soudu spor, který se táhl dva roky. „To byla ta moje slavná autonehoda. Chtěl bych vám jenom ve stručnosti říct, že jsem vyhrál to, že se mi musí omluvit, i peněžitou odměnu. Tu mi trošku snížili. Já jsem požadoval milion jako sankční sumu, ale soud ji snížil o 700 tisíc na 300 tisíc. To asi souvisí s tím, že moje čest je levnější. S tím se nedá nic dělat. V případě někoho jiného by to asi bylo dražší,“ posteskl si Kraus.

„Ale abyste měli představu – hlavní člověk, který oznamoval tu nehodu, ji neviděl, jen ji slyšel. Když jsem se ho ptal, jak poznal, že je to nehoda, tak řekl, že pozná zvuk drtícího se plechu. A když jsem se zeptal, kdy slyšel drtící se plech, tak řekl, že když naboural před 30 lety se škodovkou v kempu. A když slyšel drcení plechu, šel se podívat a našel odřený auto. Tak k tomu autu dal lístek s nápisem 'poškodilo mě toto auto' a vyfotil mě,“ popsal Kraus, jak to s jeho legendární nehodou bylo.

Podle poznávací značky pak policie určila, že to auto patří právě Krausovi. „Jediný, co neměli říct, bylo to jméno, ale oni ho řekli. Tím to získalo trochu atraktivitu. Akorát se ukázalo, že to auto bylo odřený už měsíc, ale zjistilo se to až po pár dnech. Stejně tak kamery, které jsou v té ulici a všechno mohli dosvědčit – tak na kamerách nic nebylo. Čili udělali jste nehodu, někdo ji slyšel. A v novinách psali, že jsem si to ještě prohlížel, jak jsem to auto odřel – jako úchylák. A když se soudkyně ptala toho škrabala, proč psali, že jsem odjel od nehody, když nemůžou prokázat, že byla, tak řekl, že to byla novinářská nadsázka,“ podivoval se Kraus.

Témata:  Jan Kraus dopravní nehody Velikonoce

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy