Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Okamura navštívil Zemana: SPD si přeje, aby vláda vznikla co nejrychleji. Lidé jsou prý nervózní

Miloš zeman v Poslanecké sněmovně
Miloš zeman v Poslanecké sněmovně
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Lány - Tomio Okamura dorazil do Lán na schůzku s prezidentem Milošem Zemanem. Řekl, že si jeho hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) si přeje, aby co nejrychleji vznikla vláda.

Zeman se tento týden v Lánech sešel s premiérem v demisi Andrejem Babišem (ANO), který ho informoval o konci vládních vyjednávání s ČSSD. Zeman mu doporučil, aby dál vyjednával s KSČM a SPD. 

Okamura novinářům při příjezdu do Lán řekl, že se chce Zemana zeptat na jeho názor. "Pro nás je zcela přijatelná vláda, která bude podporovat program SPD," uvedl Okamura. Připomněl, že to by bylo v souladu s usnesením konference hnutí z loňského prosince. Jako další priority zmínil hmotnou odpovědnost a přímou volbu politiků či zákon o obecném referendu.

Předseda SPD si pochvaloval, že do Lán dostal pozvání, zatímco ostatní strany Zemana o schůzku žádají. Příští týden se Zemanem budou jednat na Hradě předsedové ODS Petr Fiala, Pirátů Ivan Bartoš a KDU-ČSL Pavel Bělobrádek. Okamura je nakloněn jednání o vládě. "Chceme, aby co nejrychleji vznikla vláda, lidé už jsou nervózní," uvedl. SPD by podle něj mohla být v rozdělené společnosti spojovacím prvkem.

Témata:  Tomio Okamura Miloš Zeman Svoboda a přímá demokracie

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy