reklama

Ve středu 18. dubna proběhne v rámci celé Evropy další kolo dopravně bezpečnostní akce zaměřené na kontrolu rychlosti vozidel s názvem Speed Marathon.

Do akce se zapojí i Policie České republiky, která bude měřit na místech, která jsou nejen nebezpečná statisticky, ale také na místech doporučených řidiči z řad veřejnosti.

Ti měli možnost skrze interaktivní mapu na webu Bezpečné cesty.cz upozorňovat na úseky, na nichž řidiči ve velkém porušují dopravní předpisy. Sama policie provádí i vlastní vyhodnocování rizikových lokalit a ve středu se tak zaměří na obě oblasti.

Ke stažení: Speed Marathon 2018 - Seznam míst měření ke stažení (xlsx)

Hlídky Policie ČR nebudou na všech místech měřit celý den. Každému konkrétnímu úseku budou však věnovat minimálně jednu hodinu. Ve formuláři výše je k dispozici seznam míst, na kterém budou policisté v průběhu dne měřit. Přesná časová okna k dispozici nejsou.

Jak lze ze seznamu vyčíst, měření se nevyhne žádnému kraji. Nejvíce budou policisté aktivní ve Středočeském a Jihomoravském kraji a v největších městech, došlápnou si tak například na řidiče v některých částech Prahy.

Celkový počet měřených míst bude dosahovat tisícovky a není vyloučeno, že se na některá z nich budou policisté v průběhu dne opakovaně vracet. Mohou na ně zavítat i ve večerních nebo v nočních hodinách, proto by se řidiči měli mít na pozoru.