reklama

Ovčáček na twitteru opakovaně komentoval útok na Sýrii. České novináře či pracovníky neziskových organizací ve svých příspěvcích obvinil, že vítají válku. Mynář ale tvrdí, že „celý Hrad" stojí jednotně za názorem Zemana a útok na Sýrii považuje za nešťastný a zbytečný. Jak podle něj tyto záležitosti dále Ovčáček komentuje „na svém soukromém twitteru", je jeho věcí. 

Ovčáčkův twitter, i když je uveden jako twitter mluvčího prezidenta a přestože na něm Ovčáček často sděluje oficiální zprávy Pražského hradu, Mynář považuje za soukromý.

Ovčáčka se na tweety ptali i novináři pořadu Newsroom České televize. Mluvčí Zemana ale tento pořad označil za „ totální dno české žurnalistiky“. Právě novináři ČT podle něj patří k těm, kteří by si válku mezi USA a Ruskem přáli. „S panem kancléřem jsme se ujednotili v jednotném názoru, že opravdu pan kancléř nebude stát na straně Miroslava Kalouska, Jiřího Drahoše nebo Jaromíra Štětiny, kteří na mě nevybíravým útokem útočili na sociálních sítích,“ uvedl Ovčáček.

Právě někdejší prezidentský kandidát Ovčáčka na twitteru kvůli slovům o Sýrii ostře kritizoval. „Tohle už je natolik absurdní divadlo, že se na to ani nedá slušně reagovat. Koho @PREZIDENTmluvci urazí příště? Moc skupin lidí už mu nezbývá... #ostuda,“ napsal exšéf Akademie věd ČR na twitteru.

Nelíbí se mu ani Mynářovo vysvětlení o twitteru hradního mluvčího. „Podle kancléře Mynáře je účet @PREZIDENTmluvci soukromou aktivitou Jiřího Ovčáčka. Kde tedy najdeme oficiální profil tiskového mluvčího? Někde na http://tass.ru?“ uvedl s odkazem na ruskou státní zpravodajskou agenturu.

Šéf poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek šel ještě dál, když o Ovčáčkovi mimo jiné napsal. „Když mu dám přes hubu (což by bylo jistě na místě), bude se o mě zase psát, 'že jsem ztýral nevinného mladíka za otevřenou kritiku'.“