reklama

Spor vyvolalo čtvrteční zasedání zastupitelstva, kdy někteří představitelé Trojkoalice kvůli sporům o osud Libeňského mostu nepodpořili program jednání.

"Na dnešním jednání klubu ANO jsme se shodli na tom, že dnem 27. dubna zahajujeme takzvané dohodovací řízení na základě ustanovení koaliční smlouvy, během kterého budou probíhat jednání a budeme hledat řešení, jak s touto koalicí dál," řekl Hašek.

V jaké podobě a zda bude koalice podle nich nadále pokračovat, zástupci ANO neřekli. Nevyjádřili se ani k žádné z možných variant podoby vedení města. V kuloárech se často mluví o tom, že ANO a ČSSD by mohly utvořit menšinovou vládu s podporou ODS. Zda je to možné, Hašek s Krnáčovou neřekli. "Všechno je představitelné v pražské politice, nicméně já bych nepředbíhala a počkala na dohodovací řízení," řekla na dotaz ČTK Krnáčová. ANO a ČSSD mají v pětašedesátičlenném zastupitelstvu dohromady 25 hlasů, ODS má stejně jako Trojkoalice osm zastupitelů.

Spor v koalici vyvolalo čtvrteční hlasování o programu zastupitelstva, kdy se politici přeli, kam bude zařazen materiál o možné demolici Libeňského mostu. Původně měl být projednáván odpoledne, nakonec ale zastupitelé odsouhlasili návrh opozičního zastupitele Ondřeje Martana (ODS), aby byl projednán jako první bod. To se nelíbilo Trojkoalici a pro podobu programu nehlasovala, neboť by se podle jejích představitelů nemohli k tématu vyjádřit občané.