Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na brněnský majáles přišlo přes 5000 lidí

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Brno - Dějištěm bujarých oslav se dnes dopoledne stalo náměstí Svobody v Brně, odkud po slavnostním přestřižení pásky vyrazil směrem na výstaviště majálesový průvod. V jeho čele jelo několik aut s menšími pódii, na nichž hrály kapely jako Mandrage nebo Vypsaná fixa.

Davy lidí si s nimi zpívaly známé písničky. Pořadatel Michal Hořínek odhadl počet účastníků kolem 5000. Majáles se v Brně letos koná po patnácté.

Na náměstí Svobody se začali scházet lidé od ranních hodin, kdy se prostorem ozýval zvuk bubeníků. V modrých tričkách na sebe modrými vlaječkami mávali studenti Masarykovy univerzity, v zeleném se zase objevili studenti Mendelovy univerzity. "Určitě převažovali studenti, zúčastnili se ze všech čtyř univerzit, kromě Masarykovy a Mendelovy také z Veterinární a farmaceutické univerzity a z VUT," řekl ČTK Hořínek.

Přišli mladí, ale i starší lidé. Nechyběly ani děti, které někdy sledovaly dění z kočárku a jindy posazené na krku rodičů, odkud tleskaly do rytmu při zpěvu kapel. Před počátkem průvodu odborná firma pokácela májku, která několik dní zdobila náměstí. Poté se královny a králové ze všech univerzit sešli u slavnostní pásky. Jejím přestřižením, kterého se odstartovali průvod směrem k výstavišti.

Témata:  Brno Majáles

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 14:04

17letá ruská teenagerka skončila za mřížemi za protiválečné výroky

Teenagerka 17letá Ljubov Lizunovová ze sibiřského města Čita byla odsouzena k 3,5 rokům vězení za protiválečné graffiti a příspěvky na sociálních sítích, uvedl ve čtvrtek ruský soud.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy