Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Požár v Hostivaři je podle hasičů pod kontrolu

požární auto
požární auto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Hasiči nadále likvidují požár haly v pražské Hostivaři. V jednu hodinu po půlnoci dnes dostali oheň pod kontrolu a zamezili tak dalšímu šíření požáru. Pražští hasiči to uvedli na twitteru. Požár vypukl v úterý kolem 13:00, v objektu vybuchly tlakové lahve. V hale byl nejspíš uskladněn molitan nebo pneumatiky. Příčina požáru zatím není známá, dnes na místo nastoupí kriminalisté a policejní vyšetřovatel. Škoda bude podle prvních odhadů v desítkách milionů korun.

"Velitel zásahu ohlásil lokalizaci požáru požáru (01:04), který je teď pod kontrolou, dochází k redukci jednotek," píšou hasiči na twitteru. V úterý zasahovalo na místě asi 120 hasičů, kvůli náročnosti zásahu se museli střídat. Jednoho vyčerpaného dobrovolného hasiče odvezla záchranná služba do nemocnice, uvedla mluvčí Jana Poštová.

V kouři hasiči v úterý zjistili jedovaté zplodiny a vyhlásili nejvyšší možný čtvrtý stupeň poplachu. Pomocí sirén varovali, aby lidé kvůli zplodinám v kouři v okolí jednoho kilometru neotevírali okna a nevycházeli ven. Ani dnes ráno by lidé v blízkém okolí neměli větrat.

Čtvrtý neboli zvláštní stupeň požárního poplachu se vyhlašuje v případech, v nichž oheň ohrožuje více než tisíc lidí, celé obce nebo plochy území větší než jeden kilometr čtvereční. Vyhlášen je také ve chvíli, kdy musejí být využity síly a prostředky z jiných krajů nebo je nutné místo zásahu rozdělit na sektory a úseky.

S hašením kvůli nedostatku vody v hydrantech pomáhal policejní vrtulník. Kvůli nedostatku vody Pražské vodovody a kanalizace zvýšily tlak v potrubí.

Kouř z ohně byl vidět na kilometry daleko. Hasiči zasahovali z výškové techniky, s hašením jim pomáhal také dálkově ovládaný robot. V úterý večer požár začal ohrožovat blízkou truhlárnu.

Témata:  hasiči

Související

Aktuálně se děje

7. června 2025 18:50

Na Slovensku začali servírovat medvědí maso. Řada lidí s tím má problém

Na Slovensku se na jídelních lístcích některých restaurací a hotelů v Tatrách objevila novinka, která budí emoce i pozornost – maso z medvědů hnědých, kteří byli odstřeleni jako problémoví jedinci v oblasti Tatranského národního parku. Správa parku nabízí maso ze zastřelených šelem restauracím i dalším zájemcům, a podle vyjádření představitelů ministerstva životního prostředí má tato iniciativa přispět nejen ke snížení počtu rizikových zvířat, ale i k posilování mezilidských vztahů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Karel Dvořák

Dvořák věděl o Bitcoin aféře, naznačuje interní e-mailová komunikace z ministerstva

Interní e-mailová komunikace z ministerstva spravedlnosti naznačuje, že náměstek ministra spravedlnosti Karel Dvořák byl informován o kontroverzní nabídce odsouzeného drogového dealera, který chtěl státu darovat část svých kryptoměn výměnou za navrácení hardwarové peněženky. Informace zazněla během nedělní televizní debaty na ČT, kde ji potvrdily jak místopředsedkyně hnutí ANO Alena Schillerová, tak i kandidátka na ministryni spravedlnosti Eva Decroix (ODS).