reklama

O nehodě způsobené opilou řidičkou informovala policie minulý týden na svém webu. "Měla se bočně střetnout s jiným autem a z místa odjet, aniž by splnila povinnosti, které v případě účasti na nehodě stanoví zákon. Následně její auto zastavili strážníci, přivolaní policisté řidičce naměřili téměř tři promile alkoholu v dechu," uvedl ve svodce mluvčí teplické policie Daniel Vítek.

Podle MfD byla řidičkou Tukinská, která incident nekomentovala. "Já se vám k tomu nebudu vyjadřovat, nemám zájem," řekla MfD advokátka. Incident může podle listu mít dopad i na její další advokátní praxi. Každý advokát musí své obvinění nahlásit advokátní komoře. Policie uvedla, že jí za ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí až tři roky vězení.

Tukinská zastupovala například Kušnierze, který byl za své působení v ROP Severozápad již dvakrát odsouzen. Nejprve za úplatky na pět let. Od loňska si odpykává sedmiletý souhrnný trest, který mu soud vyměřil za ovlivňování projektů. V současné kauze ROP Severozápad spolupracuje s policií.