reklama

"K rašeliništi u osady Třídomí vyjížděly dvě jednotky hasičů. Žena byla na takzvaném lovu 'kešek'́, cestu si chtěla zkrátit přes louku, která na první pohled vypadá zcela nevinně. Je ale celoročně velmi podmáčená a tvoří ji rašeliniště," uvedli hasiči.

Žena uvízla v bahně až po pás pár metrů od cesty. Nedokázala se vlastními silami vytáhnout a po hodině marného úsilí zavolala na tísňovou linku. Na místo jeli hasiči z Horního Slavkova a Sokolova. "K ženě se opatrně přes bažinu přiblížili a s pomocí páteřní desky, která sloužila jako pevný bod, ji vytáhli z rašeliny," uvedli hasiči. Kvůli jejímu vyčerpání zavolali sanitku. Po kontrole nebylo nutné ženu převézt do nemocnice.

Hlídka policie odvezla ženu do Horního Slavkova, kde měla zaparkované auto a počkala tam na příbuzné, kteří ji doprovodili domů. "Podmáčená louka u Třídomí je i v turistických mapách vyznačena jako řašelinové území. Přesto už celá řada lidí při pokusu o zkrácení cesty narazila na bahnitý podklad," uvedli hasiči. Jejich zásah si vyžádala až tato událost.