reklama

Tragédie se stala 2. července 2017 kolem 13:30. Osobní vozy se čelně srazily v zatáčce na silnici I/55 mezi Strážnicí a Vnorovy. V osobním voze Renault Clio cestoval sám 23letý muž, ve voze Ford Fiesta v opačném směru jel 70letý řidič a jeho další tři spolujezdci ve věku 64 až 74 let, muž a dvě ženy. Zemřeli čtyři lidé včetně řidiče druhého vozu, nehodu přežila jediná žena. 

"Od samotného počátku naráželi policisté na potíže při zjišťování přesné příčiny dopravní nehody a jejího zavinění. Při ohledání místa události a při zajišťování stop nešel jednoznačně určit průběh nehodového děje, a určit tak zejména směr jízdy obou zúčastněných vozidel," uvedl na policejním webu mluvčí Petr Zámečník.

Policisté proto zadali vypracování znaleckého posudku. "Přibraný znalec z oboru dopravy a příčin dopravních nehod následně určil, že viníkem nehody je řidič osobního vozidla Renault, který v důsledku nepřiměřené rychlosti nezvládl průjezd zatáčkou, vyjel do protisměru, kde čelně narazil do osobního vozidla Ford," uvedl Zámečník. 

U Vnorov šlo o jednu z nejtragičtějších nehod v Jihomoravském kraji. Celkem tehdy o letních prázdninách v kraji při nehodách zemřelo 17 lidí.