Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nadace Leontinka opět pomáhá, tentokrát nemocnému Toníkovi. Pomoc můžete i vy

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixmac

Praha - Televize Nova opět pomáhá handicapovaným, tentokrát je to prostřednictvím nadace Leontinka. Ta se zaměřuje hlavně na pomoc zrakově postiženým, jakým je třeba i čtyřletý Toník.

Toník je na první pohled normální chlapeček s brýlemi. Po chvíli si ale člověk všimne, že má problém s jakýmkoliv pohybem a nezvládne to, co jiné čtyřleté děti.

Už v 8 měsících mu bylo diagnostikováno PMD. Dědičná metabolická porucha, která poškozuje nervovou soustavu. Toník se nevyvíjí, jak by měl a je zcela odkázán na pomoc rodičů.

"Nejhorší jsou asi takové ty běžné věci - stravování, vylučování, že musí používat ještě ty pleny," uvedla jeho máma Hana Petráčková, která má jediné přání - aby se jednou postavil na vlastní nožičky. "Je to zatím v rámci snů, často se mi o tom zdá," dodala.

Aby Toník měl tu nejlepší odbornou péči a všechny zdravotní pomůcky, které potřebuje - je tu nadace Leontinka. "Mnohdy pomůžou peníze, mnohdy se nám podaří, že můžeme zaplatit nějakou aktivitu. Nadace Leontinka pomáhá tím, že odborně vyškolení mohou dojíždět do rodiny. Je to bezplatná péče," uvedla ředitelka nadace Leontinka Barbora Hučková.

Dětem s handicapem můžete pomoci i vy a to tím, že podpoříte Leontinku. Více informací najdete na stránkách www.nadaceleontinka.cz

Témata:  děti postižené děti

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 9:32

Izrael podnikl útok na pozice syrské armády

Izraelské útoky se v pátek zaměřily na pozice syrské armády na jihu země, uvedl šéf Syrského pozorovatelského centra pro lidská práva (SOHR) se sídlem v Británii Rámí Abdal Rahmán.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy