Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dva miliony z ukradené dodávky přepadl devítičlenný gang

Policie ČR
Policie ČR
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Velké Popovice - Policistům se po více než třech letech podařilo objasnit přepadení dodávky s penězi, kterou lupiči "vybrali" kousek od pivovaru ve Velkých Popovicích.

Vypátrání lupičů trvalo tak dlouho především proto, že kriminálníci zvolili netradiční taktiku a na místě činu schválně nechali falešné stopy, aby kriminalisty zmátli.

Případ začali v lednu 2013 vyšetřovat středočeští kriminalisté, do jejichž "rajónu" Velké Popovice spadají. "Pachatelé však na místě činu záměrně zanechali podvržené stopy, které zmátly i zkušené kriminalisty. Skutečné pachatele přepadení se tak přes veškerou snahu nepodařilo najít a kriminalisté prověřování v červnu 2015 ukončili," rekapituluje vývoj případu mluvčí Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Pavel Hanták.

Lupiči si tak mohli v klidu užívat dva miliony korun, které se jim podařilo z dodávky doplňující peníze do bankomatu odnést. Jenže měli smůlu, štěstí je opustilo na začátku letošního roku.

"Letos v únoru získali k případu cenné informace detektivové ÚOOZ. Po tříměsíční usilovné práci pak začátkem května zadrželi v Praze, středních a severních Čechách celkem 9 podezřelých mužů ve věku od 30 do 55 let," chlubí se Hanták.

Jde o osm Čechů a jednoho Slováka. Všichni už byli obvinění z loupeže a hrozí jim až dvanáctileté vězení. Všichni jsou stíhaní na svobodě, někteří se i přiznali. Dva lupiči jsou momentálně ve vězení za jiné trestné činy.

Témata:  krimi loupež

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy