Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Martin Stropnický znovu skončil v nemocnici

Martin Stropnický v Poslanecké sněmovně
Martin Stropnický v Poslanecké sněmovně
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Ministr zahraničí Martin Stropnický (ANO) je opět v nemocnici. Kvůli potížím s krční páteří byl hospitalizován už v polovině dubna. Nemohl proto tehdy vést českou delegaci, která z Vatikánu do Česka přivezla ostatky kardinála Josefa Berana.

"Pan ministr má akutní blokádu krční páteře doprovázenou občasnými závratěmi. V tuto chvíli absolvuje intenzivní léčbu a rehabilitaci," řekla mluvčí ministerstva zahraničí Irena Valentová.

Jak dlouho bude ministr v nemocnici, zatím není známo. Kvůli hospitalizaci se Stropnický (61) nezúčastní dnešní tiskové konference ministerstva k zahájení letní turistické sezony.

Stropnický, který je místopředsedou hnutí ANO, chce skončit ve vládě i ve Sněmovně. Počátkem května uvedl, že neaspiruje na místo v nové koaliční vládě hnutí ANO s ČSSD, kterou budou tolerovat komunisté. Jako bývalý velvyslanec v Itálii nebo ve Vatikánu by se rád vrátil do diplomacie, podle médií by se měl stát velvyslancem v Izraeli.

Témata:  Martin Stropnický Ministerstvo zahraničních věcí České republiky

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 21:04

Češi pracují na zajištění další munice pro Ukrajinu, přiznal Fiala

Česko má nasmlouváno 180 tisíc kusů dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu a pracuje na zajištění dalších 300 tisíc kusů, prozradil premiér Petr Fiala (ODS) britskému deníku Financial Times. Evropa musí podle Fialy posílit také vlastní obranu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy

Zbyněk Stanjura /ODS/

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.